Over ons

Het verhaal van de firma Persoons begint op het ogenblik dat vader Frans het na 26 jaar dienst voor bekeken houdt bij het grossiersbedrijf Panda in Beringen. Met volle overgave start hij in 1980 zijn eigen bedrijf op. Dochter Carine, schoonzoon Luc en zoon Christoph springen nadien mee op de kar. Vandaag is Vleeswaren Persoons bij het kliënteel bekend als een zeer betrouwbaar bedrijf met een uitstekende service naar de klanten toe. Het familiale karakter van de firma bleef al die tijd bewaard. Die belangrijke en duidelijke optie werpt tot op de dag van vandaag haar vruchten af.

Wie het bedrijf Persoons binnenstapt, snuift onmiddelijk een sfeer van warmte en hartelijkheid op. “Toen de firma Panda noodgedwongen een eind maakte aan haar aktiviteiten, waren het de klanten die mij aanspoorden om zelf iets in de vleessector op te starten,” herinnert vader Frans Persoons zich. “Dit feit verkleinde het risico voor mislukking achteraf en ik heb dan maar onmiddelijk de koe bij de horens gevat. In de Buitingstraat te Paal stampte ik een magazijn uit de grond en de klanten, die ik al jaren kende, hielden nagenoeg allemaal woord. Vandaag zijn ze mij nog allemaal trouw en daarvoor zal ik hen altijd dankbaar blijven.”

In 2002 besluit de firma lid te worden van de van Deli-groep, een coöperatie van 16 groothandels in fijne vleeswaren verspreid over het hele land. Deze samenwerking van grossiers leidt tot een optimale samenwerking naar aankoop bij de aangenomen fabrikanten en naar marketing en ondersteuning klantgericht toe.

De kinderen namen eind 2004 de zaak van hun vader over, zodat een konstante kwaliteit en service naar hun klanten toe gewaarborgd blijft. Deze twee laatste punten staan hoog in het vaandel van Persoons vleeswaren. Hun belangrijkste leveranciers zijn onder andere Ter Beke, Imperial, Detry en Hamal salades. Ook het feit dat ze een groot aantal geselecteerde produkten onder het Deli-label kunnen aanbieden is een bijkomende troef. “Kwaliteit van de produkten waaronder ook wordt verstaan voldoen aan alle hygiënische strenge normen in de sector en service naar de klanten toe, soms 7 dagen op 7, zijn dan ook prioriteiten voor ons,” aldus zaakvoerster Carine Persoons.

Op 1 oktober 2011 werd een overname gedaan van de firma Redam, een gespecialiseerde verdeler in kruiden, marinades en sausen van bekende merken zoals Degens en Verstegen, waardoor het assortiment sterk uitbreidde.

Een jonge dynamische aanpak is dan ook een must bij Vleeswaren Persoons. De mensen helpen van bij de opstart van hun zaak en advies geven over alles en nog wat: van tooginrichting tot assortimentskeuze op maat. Of het nu om slagers, supperettes, kruideniers, delicatessenwinkels of horecazaken gaat.